Fra Johannes af korsets "Levende kærlighedsflamme":

fredag, april 06, 2007

Jomfru Maria og centrerende bøn

Jeg er ikke den der dyrker Maria fromhed i stor stil. Det er nok mest fordi jeg har ønsket et forholdsvist enkelt forhold til Gud, og jeg har syntes at de mange former for Mariadyrkelse har en tendens til at forvirre det.

I de senere år har jeg lagt mærke til at de fleste prædikener jeg har hørt om Maria vender tilbage til beretningen om bebudelsen. Da hun fik besked om at hun skulle være mor til Guds søn, sagde hun bare "Lad det ske mig efter dit ord". Det har gjort indtryk på mig. Hun fortjener stor ære for alene det.

Fornyligt tænkte jeg på det her fra et centrerende bøn-perspektiv. Keating udtrykker gentagne gange centrerende bøns fokus som consent to God's presence within us. Og det er helt bogstaveligt hvad Maria gjorde.

1 kommentar:

 1. Jeg betragter også Jomfru Maria som vores store forbillede m.h.t. at sige uforbeholdent JA til Gud. Den totale overgivelse og tillid til Guds vilje.
  Keating siger et sted om hende: "She does everything and nothing at the same time". Det vi gør, når vi "consent to Gods action and precense within us". Lettere sagt end gjort, skulle jeg mene, for det kræver virkelig den totale tillid.
  Her må man nok konkludere, at den tillid kun kan vokse frem efterhånden som man rent faktisk oplever (erfarer), at Gud kan man have uforbeholden tillid til.
  Jeg kan anbefale www.dr.dk/tro: Et interview med forhenværende karmelliternonne og priorinde i Hillerød Eva Maria Wriege om den indre vej. Hun siger meget af det, Keating også siger.
  Britta

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.