Fra Johannes af korsets "Levende kærlighedsflamme":

lørdag, maj 22, 2010

God læsning, 2010.05.22

Bloggeren på The Website of Unknowing fortæller i Wasting Time with God om en samtale med en munk, der mener at en moden kontemplativ burde bruge 2 timer om dagen på sin praksis. Jeg kan huske at der var en mandag fornylig hvor Britta citerede Wilfrid Stinissen for den samme bemærkning. Det lyder umiddelbart overvældende hvis man kun tænker på den tid man sidder i meditation. Men måske kan det lade sig gøre hvis man indkluderer supplerende praksis-typer som hjertets bøn, welcoming prayer osv. som man kan praktisere midt i sine daglige pligter. Læs blog posten og kommentarerne skrevet i svar til den.

1 kommentar:

  1. Britta Felsager12:29

    Ja, det var virkelig GOD læsning, og sande kontemplative er eninge om vigtigheden af "wasting time with God". William McNamara (karmelit) siger, at vi prøver at presse Gud ind i vore travle liv, men Gud vil have førstepladsen og lader sig ikke "squeeze in".
    Kontemplativ bøn er den eneste form for bøn, der forandrer os i dybden, og når Keating siger, at to gange tyve minutter er nødvendige for denne forandring, tilføjer han som oftest - mindst! Han tør nok ikke udtale sig så radikalt, men håber bare, at Gud efterhånden tager mere og mere over, så vi slet ikke kan få nok af ham.
    Contemplative Outreach lægger vægt på: Silence, Solitude og Simplicity. En sådan livsstil fremmer livet med Gud og dermed også kontemplationen. Det er virkelig svært for os almindelige mennesker at prioritere sådan. Vi føler uvægerligt at vi netop "spilder vor tid".

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.