Fra Johannes af korsets "Levende kærlighedsflamme":

onsdag, november 05, 2008

Notater fra en Centering Prayer retræte

1. Dato - søndag aften 2008.10.26 til søndag eftermiddag 1008.11.02.

2. Sted - Orlagh Retreat Center lidt udenfor Dublin, tidligere Augustinerordenens noviciate.

3. Leder - Pat Johnson fra Snowmass, Colorado, som holder cirka 15 centering prayer retræter om året og har arbjedet med Keating siden 1983, assisteret af hendes mand, Bob, og Sr. Marie Dolores fra et kloster i det sydlige Irland der er centret for centering prayer i Irland.

4. 6½ dage med
  • stilhed
  • 2 perioder af 2 x 30 minutters centering prayer (med lidt stille gang i mellem)
  • 1 periode af 3 x 30 minutters centering prayer
  • messe før morgenmad og aftenbøn efter aftensmad
  • mulighed for personlig samtale med en af retrætens ledere
  • 4 dage med Keatings 2003 fortsættelse af The Contemplative Journey serie
5. Var bekymret for at kunne klare den lange periode af centering prayer, men fandt at den var én af de bedste dele af retræten. Flere gange sprang vi gang-pausen over og sad igennem hele perioden.

6. Holdt stilheden nogenlunde men stadig fandt det svært at slippe den interne monolog.

7. Keating ser væsentligt friskere ud i disse videoer end han gør i "Invitation fra Gud", som kun blev lavet et par år senere.

8. Video konferencen om "The Divine Indwelling" gjorde stort indtryk, selv om jeg havde hørt det meste før. Bygger mulighed for at finde og elske Gud i éns medmennesker. Segmentet om Paschal Mystery er stærk. Sammenligner centrerende bøn -- hvor man giver slip på sit ego -- med Jesus døende på korset.

9. Havde en god personlig samtale med Pat Johnson. Det er i orden at udskifte udtrykket "den falske selv" med "egoet" i de fleste sammenhæng. Vi var enige i vigtigheden af "receptivity" i centrerende bøn.

10. Irerne har stor tradition for fejring af Halloween. Fyrværkeri som en halv nytårsaften. En søster på retreaten udtrykte at aftenen gav en sans for at der kun er et tyndt slør mellem denne verden og den næste.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.