Fra Johannes af korsets "Levende kærlighedsflamme":

mandag, april 03, 2017

Dansk oversættelse af "The Path of Centering Prayer"

To medlemmer af centrerende bøn-gruppen i København har oversat til dansk David Frenettes bog "The Path of Centering Prayer." 

Bogen er en slags andengenerations præsentation af centering prayer. Frenette, som deltog i Thomas Keatings første intensive centrerende bøn-retræte, er ikke præst, men psykolog. Og han inddrager meget fra på sine mange års erfaring som centrerende bøn-lærer, retræteleder og åndelig vejleder. Bogen er specielt interessant for læsere med erfaring i centrerende bøn og er beskrevet i Keætings indledning som "the best, most comprehensive and most practical book on centering prayer."

Bogens højdepunkter for mig var (1) Frenettes beskrivelse af alternativer til "det hellige ord" som hjælpepmiddel til at give slip under bønnen og (2) en række specifikke holdninger, som er fælles for alle former for kristen kontemplativ praksis.

Oversættelsen er færdig. Men inden den kan udgives, kræver forlaget tegn på, at der er et tilstrækkelig stort publikum for en dansk udgave af bogen. Hvis du vil støtte projektet, bedes du derfor sende til krista_n@sol.dk et uforpligtende tilsagn om at du ville overveje at købe bogen. (Den forventes at koste cirka 250 kr.)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.